Atentie la vopseaua de par!

vopsea-capital-culori

De curand, cercetatorii din Suedia au ajuns la concluzia ca unele tipuri de vopsele de par ar putea contine substante cancerigene, care au fost interzise de la inceputul anilor ’90.
Acestia precizeaza ca produsele pentruingrijirea parului contin toluidina, substanta interzisa in UE.
Potrivit cercetatorilor, substantele chimice din vopselele de par contin substante nocive care afecteaza scalpul, in timp favorizand instalarea cancerului.
Oamenii de stiinta spun ca pachetele de vopsea de par ar trebui sa contina avertismente privind reactiile alergice grave, potential fatale, pe care le pot provoca substantele chimice continute.

Companii de top din industria produselor cosmetice, printre care si L’Oreal si Clairol, folosesc in vopselele de par componente potential periculoase pentru sanatate.

Mai mult decat atat, vopselele sunt periculoase si pentru firul de par, pe care il degradeaza si il usuca.

De exemplu, amoniacul, una dintre cele mai puternice toxine, folosita si in produse de curatat casa, este responsabil pentru senzatia de arsura a pielii capului.

Reactiile alergice la aceste substante includ senzatii de arsura, senzatii de mancarime in zona scalpului, exfolierea pielii si iritatii. In cazuri rare pot duce la inflamarea fetei, pierderea parului si chiar probleme de respiratie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s