Beneficiile consumului de apa

 

Nu eşti bolnav, doar îţi e sete!

 
Dr. Batmanghelidj a fost capturat şi ţinut prizonier în izolare într-o închisoare din Orientul Mijlociu, şi i s-au refuzat orice medicamente sau tratament la problemele de sănătate ce apăruseră. Însă, din moment ce era el însuşi doctor, autorităţile din închisoare apelau la el ca să se mai ocupe de câte un prizonier când apărea vreo problema.
    Nu avea, însă, cum să îi trateze pe colegii săi de detenţie. Aşa că singurul lucru pe care îl putea face era să îi “trateze” dându-le de băut apă. Mulţi dintre ei s-au făcut bine de pe urma tratamentului. Uneori nu i se dădea de mâncare timp de o săptămână, dar îşi dăduse seama că apa îi alunga durerile de stomac cauzate de foame.
    Într-una din seri, i s-a adus un prizonier care suferea de multe ore. Doctorul i-a dat prizonierului două pahare cu apă. În câteva minute durerea dispăruse şi omul era cu zâmbetul pe buze.
    De atunci, acest doctor şi-a început cercetările despre apă. Ceea ce a descoperit a fost un progres semnificativ pentru tine şi milioane de alţi oameni…     Clădirea închisorii era un mediu foarte neprietenos, stresant. Doctorul nu ştia, de la o zi la alta, de la oră la oră, cine va mai trăi să vadă ziua de mâine şi cine nu. Un astfel de mediu permite dezvoltarea unor tehnici alternative medicale.
    Doctorul a început să trateze toate problemele medicale cu apă şi toată lumea tratată se făcea bine sau cel puţin li se îmbunătăţea condiţia.
    Concluzia acelui doctor a fost că setea e un semn de boală.
    Ulterior, în timpul procesului, a înmânat judecătorului un articol despre apă şi despre descoperirile pe care le făcuse în închisoare, însă raportul a fost ignorat şi dat alcuiva. Însă după câteva săptămâni judecătorul l-a căutat în închisoare şi i-a zis “Nu eşti omul rău care credam că eşti. Te eliberăm”. Doctorul i-a răspuns judecătorului că doreşte să îşi continue cercetările şi a rămas în închisoare încă patru luni.
    După ce a plecat, pur şi simplu a lăsat totul în urmă şi şi-a continuat cercetările în Statele Unite ale Americii.
 
    Doctorul Batmanghelidja făcut legătura dintre diverse etape ale bolilor şi diverse nivele de deshidratare. El era convins că nu trebuie să aştepţi senzaţia de sete ci că trebuie să consumi lichide astfel încât să eviţi senzaţia de sete. Să consumi lichide ÎNAINTE să simţi efectiv setea. Atunci când deja îţi e sete şi ai gura uscată, este deja prea târziu.
    Potrivit cercetărilor sale, aceasta ar fi principala greşeală pe care oamenii o fac, în general, în ceea ce priveşte sănătatea organismului.
    De fapt, această greşeală reprezintă un cumul de patru acţiuni greşite, patru presupuneri false pe care oamenii le fac simultan:
1.  Consideră setea / gura uscată ca fiind un semn al deshidratării. De fapt semnalele deshidratării sunt multe altele, pe lângă această senzaţie de uscat
2.  Presupun că apa nu are proprietăţi chimice propriuzise. De fapt, nimic din ceea ce ingurgitezi nu poate fi utilizat de organism dacă nu intră şi apa în ecuaţie.
3.  Presupun că organismul, corpul uman este capabil să regularizeze consumul de apă pe parcursul unui ciclu de viaţă. În realitate, oamenii vârstnici se deshidratează mai rapid decât cred.
4.  Oamenii deseori presupun că orice lichid sau fluid poate înlocui apa. Acest lucru este fals de la bază până la vârf. Sucurile, băuturile carbogazoase, cofeina, îţi deshidratează organismul şi elimină apa din corp, şi nicidecum nu îţi alimentează corpul cu apă.
    Potrivit doctorului Batmanghelidj, atunci când nu bei destulă apă ca să elimini toxinele acumulate în organism, începi să treci prin starea de deshidratare – aceasta se manifestă sub forma de alergii, astm, şi multe alte probleme de sănătate.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s