Trucuri in bucatarie

Gelatina foi

 

Se poate inlocui cu: amidon de porumb sau maizena ( 1 lingura cu varf la 100 g de aluat)

Alte intrebuintari: pentru a ingrosa preparate cum sunt budinca sau panna cotta.

 

Praf de copt

Se poate inlocui cu: bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita inlocuieste 5 g de praf de copt). Albusuri batute spuma tare (2-3 albusuri inlocuiesc un plic praf de copt)

Alte intrebuintari: pentru a mentine aluatul de biscuiti mai moale

 

Amidon si faina

Se poate inlocui cu: faina “00”

Alte intrebuintari: pentru a creste mai bine prajiturile cu fructe la cuptor

 

 

Pandispan

Se poate inlocui cu: biscuiti saviordi

Alte intrebuintari: pentru prepararea bazei diferitelor retete de deserturi

 

Vanilina sau pastaia de vanilie
Se poate inlocui cu: coaja de lamaie sau de portocala, intrega sau razuita Alte intrebuintari: pentru aromatizarea cremelor si aluaturilor dulci

 

Zahar

Se poate inlocui cu: miere

Alte intrebuintari: pentru indulcirea diferitelor retete de dulce care se coc la cuptor

 

Zahar pudra

Se poate inlocui cu: zahar semi-pudra

Alte intrebuintari: pentru a presara pe deasupra prajiturilor, pentru a prepara frisca batuta

 

sursa:culinar.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s