Sa mai si radem :)

Dumnezeu a creat magarul si I-a zis: – Tu vei fi magarul. Vei merge de la apus la rasarit carand bagaje pe spate. Nu vei avea inteligenta prea mare. Vei manca iarba si vei trai 50 ani. Magarul a raspuns: – Voi fi un magar, dar nu vreau sa traiesc 50 ani. Da-mi doar 20. Dumnezeu I-a indeplinit dorinta.

Dumnezeu a creat cainele si I-a zis: – Tu vei pazi casa omului. Vei fi cel mai bun prieten al sau. Vei manca resturile ce iti sunt date si vei trai 30 ani. Vei fi un caine! Cainele raspunde: – Doamne, 30 ani sunt prea multi. Da-mi doar 15. Dumnezeu i-a implinit dorinta.

Dumnezeu a creat maimuta si I-a zis: – Tu vei fi maimuta. Vei sari din copac in copac si vei face trucuri. Vei fi amuzant si vei trai 20 de ani. Maimuta Ii raspunde: – 20 de ani sunt prea multi. Da-mi doar 10. Dumnezeu ii implineste dorinta.

In sfarsit, Dumnezeu creaza omul. – Tu vei fi omul, singura creatura rationala de pe Pamant.Iti vei folosi inteligenta pentru a domina peste animale. Vei domina lumea si vei trai 20 ani. Omul raspunde: – Doamne, voi fi om, dar 20 de ani sunt prea putini. Da-mi cei 30 de ani pe care i-a refuzat magarul, cei 15 pe care cainele nu i-a dorit si cei 10 pe care maimuta nu le-a vrut. Dumnezeu ii indeplineste dorinta.

Si de atunci, omul traieste 20 de ani ca un om, se casatoreste  si traieste 30 de ani ca un magar, muncind si carand bagaje pe spate, apoi cand copii cresc, va trai 15 ani ca un caine avand grija de casa si mancand tot ce prinde. Asadar, cand este batran, traieste 10 ani ca o maimuta, si mergand la casele nepotilor si facand trucuri ca sa ii amuze pe nepoti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s