Panna Cotta

Panna cotta de ciocolataƒ

Ingrediente

  • 400 ml smantana dulce
  • 100 g mascarpone
  • 90 g zahar fin
  • 90 g zahar fin
  • 30 g cacao
  • 4 foi de gelatina
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 50 ml sirop de ciocolata
  • 1-2 banane
  • Mod de preparare
  • 1. Inmoaie foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute. Intr-o cratita, pune pe foc smantana, zaharul si batonul de vanilie taiat pe lungime. Adu la punctul de fierbere si da deoparte pentru 30 de minute, acoperit, sa se infuzeze.

    2. Intr-un castronel, amesteca laptele cu siropul de ciocolata si cacaua. Scoate batonul de vanilie si lasa doar semintele curatate. Adu din nou la temperatura de fierbere si toarna usor peste amestecul de lapte, cacao si sirop.

    3. Scurge gelatina de apa si incorporeaz-o in amestecul obtinut pana acum. Cand s-a omogenizat, dă la frigider pana compozitia s-a ingrosat un pic. Adauga mascarpone si mai amesteca usor, apoi toarna in cupele pregatite. Da din nou la rece cateva ore.

    4. In momentul servirii pune deasupra felii de banane si pudreaza panna cotta cu putina cacao sau, dupa gust, ciocolata rasa fin. Panna cotta cu ciocolata se servete rece.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s